luni, 14 mai 2012

Un chipiu ca "să nu îi bată soarele-n cap pe moldoveni"




Simţeam de la o Poştă (vezi Poşta Centrală) “mirosul “celor trei culori şi al muzicii româneşti ce pornea din Scuarul Ştefan cel Mare şi te ademenea să ajungi şi tu acolo ca să vezi ce se întâmplă.  Încercam să fiu atentă la oamenii ce veneau dinspre colo, să le vad expresiile feţelor, dar nu am observat nimic neobişnuit, nici un fel de entuziasm sau  iritare, doar oameni ocupaţi ce îşi căutau de treabă. Ajungând la locul destinaţiei , Scuarul Ştefan cel Mare,  şi anume la festivalul Tricolorului sub genericul „Onor la tricolor”, organizat de către site-ul Union.md , am fost uimită de puţinii oameni care erau, aproximativ 30.

De fapt, a fost un festival extrem de mediatizat, în special pe Internet, care promitea să distribuie primilor 100 de oameni- tricouri, următorilor 100 - chipiuri şi la a treia suta - insigne.

Şi când am văzut cât de puţini erau acolo în scuar,imediat m-am gândit că cei ce şi-au luat „darurile”, "au rupt-o din gară" ca astfel să rămână acolo adevăraţii iubitori de tricolor, pentru a asculta muzică românească şi a discuta cu alţi cetăţeni ce împart aceleaşi idealuri. Deodată după ce mi-a trecut gândul ăsta prin cap, am reuşit să văd oameni ce veneau şi îşi luau chipiul cu comentarii de genul : „Ian dă una de asta ca să nu mă bată soarele-n cap”.  Nu cred că ăsta era scopul principal al celor de la union.md , care au postat pe site-ul lor fraza „să apărăm simbolul nostru național, onorând Tricolorul”, astfel aceasta reprezentând un îndemn de a purta chipiurile, tricourile şi insignele cu mândrie, şi nicidecum un simplu accesoriu pentru a te proteja de soare.

Corneliu Plop, voluntar în cadrul Festivalului Tricolorului, mi-a spus că „faptul de a purta chipiul cu inscripţia „onor la tricolor” depinde de nivelul de spirit  şi cultură naţională al fiecăruia, astfel un om care are o conştiinţă patriotică ar folosi chipiul pentru a se mândri cu tricolorul de pe el, iar cei care-l poartă la prăşit pe deal, îl au pe cap doar pentru că e un simplu obiect ce te apără de razele solare".

Sursa pozei : union.md

6 comentarii:

  1. Daca nu asta a fost scopul celor de la Union de ce au oferit chipiuri si nu alte obiecte? Eu cred ca scopul celor de la Union a fost sa imbine tricolorul cu utilul.
    Si acuma cu riscul de a ma repeta: Oare de ce cei care ar purta un asemenea chipiu la prasit n-ar faceo cu mandrie??? Sau daca e la prasit poate sa-l poarte si pe cel cu simboluri comuniste ca nu se ia in calcul?
    Eu personal cunosc persoane care daca ar fi nevoie cu sapa ar apara tricolorul si apoi domle Corneliu Plop ce te face sa crezi ca atunci cand mergi la prasit patriotismul rmaine acasa???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma refer doar la cei ce nu vad in chipiul mai sus amintit decat un accesoriu.
      Cunoastem toti persoane ce ar apara tricolorul cu pretul vietii lor. Dar nu merge despre ei vorba aici.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Da, într-adevăr Paul, a fost frumos! Şi mai frumos a fost să am ocazia să împart şi eu panglici tricolore, şi toţi să le accepte! :)

      Ștergere
    2. Daca eram in Chisinau ma duceam sa imi dai unul

      Ștergere
  3. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
    Ea este competentă în următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * vrăji de bani
    * vrăji de frumusețe
    * Vrăji de noroc
    * Vrăji de atracție sexuală
    * Vrăji de vindecare a SIDA
    * Vrăji de loterie
    * Blestemele elimină imediat vrăjile
    * Vrăji de protecție
    * Vrăji de loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    RăspundețiȘtergere